BH reprezentativci spremni za kvalifikacije

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine odredio je četiri međunarodna brzoklizačka takmičenja koja će se održati u novembru: Alta Valtellina Trophy Bormio (Italija), Alpe-Adria Trophy Zagreb (Hrvatska), Alpe-Adria Trophy Beograd (Srbija) i Danubia Series Austria Open Graz (Austija), za nastupe potencijalnih bh. reprezentativaca u brzom klizanju na kojima će imati zadatak i priliku da ostvare zadanu normu definisanu ISU pravilima i pravilnikom Saveza o formiranju rang liste reprezentativaca Bosne i Hercegovine za učešće na evropskim i svjetskim prvenstvima i kupovima.

Reprezentativci koji ispune predviđenu normu na jednom od četiri navedena takmičenja će, uz podršku Saveza, nastupiti na najjačim evropskim i svjetskim takmičenjima u kalendaru Međunarodne klizačke unije (ISU).

Naši najbolji brzoklizači: Edin Branković, Nihad Bašić, Tarik Omeragić, Samra Selimbegović, Ademir Babaić ne bi trebali imati većih problema da ispune normu, dok su vrlo blizu tog cilja i naše nade: Asmir Selimbegović, Fatima Omerhodžić, Muhamed Zajimović i Mak Krstić.
Naši klizači nemaju ni minimum uslova za rad i napredak. Uprkos tome, nadamo se da će, kao i mnogo puta do sada, većina njih ispuniti propisanu normu i dostojanstveno predstavljati Bosnu i Hercegovinu na najjačim takmičenjima u Dordrehtu, Moskvi, Drezdenu, Šangaju, Tokiju i Izmiru.

Posted in Nekategorisano

Arhiva vijesti